Aanvragen van zorg

Om zorg te krijgen van de "FiliCare Zorggroep" is er een indicatie nodig. Zonder indicatie kunnen wij geen zorg bieden. Deze indicatie kun je aanvragen bij het CIZ.

Je kunt contact opnemen met FiliCare via deze website of telefonisch. Dan wordt er een afspraak met je gemaakt voor een kennismakingsgesprek.
Dit is een vrijblijvend en oriënterend gesprek. Er wordt je verteld wat wij zoals kunnen doen en je mag even rondkijken en ervaren of het mogelijk een plek voor je kan zijn. Wij stellen natuurlijk ook vragen om jou zo goed mogelijk de mogelijkheden uit te leggen omtrent zorg die je zou willen ontvangen.

Als je vervolgens door wilt gaan met Filicare, zullen we een intake gesprek doen. Dan wordt er gekeken naar welke zorg je nodig hebt en wat jij graag zou willen. Ook wordt er informatie verzameld over je mogelijkheden en wat moeilijk voor je is.

Mogelijk vindt je het een goed idee dat je bij ons zorg krijgt. Dan maken we een afspraak over wanneer we starten, hoe je begeleiding er uit gaat zien, hoe vaak je komt en wie je vaste begeleider wordt. Deze gaat vervolgens ook samen met jou een begeleidingsplan maken waarin beschreven wordt welke hulp je nodig hebt, wat je zelf kunt en waar je bij geholpen moet worden.
Ook beschrijven we hierin wat we wel en wat we vooral niet bij jou moeten doen. Het begeleidingsplan is de basis van de zorg die jij krijgt. Dit zal op afgesproken tijden met jou en je familie geëvalueerd worden om te kijken of er ook wat aan veranderd moet worden. Hierbij zijn ook je persoonlijk begeleider, de teamleider of manager en eventuele behandelaars betrokken.

Vervolgens gaan we een overeenkomst aan met elkaar waarin we beschreven welke rechten en plichten we hebben.

© 2012 - 2018 Filicare
Site developed and maintained by maindes