Zorgvergoeding

Om te kunnen wonen bij FiliCare Zorggroep heb je een indicatie nodig (kijk op www.ciz.nl).
De zorg waar je recht op hebt wordt ingedeeld in een zorgzwaarte pakket (ZZP).
Er zijn verschillende pakketten en het CIZ bepaalt welk pakket bij jou situatie past.
In de beschrijving van het ZZP staat ook waar je recht op hebt.

Pakket ZZP 1 - Wonen met een beetje begeleiding.
Dit betekent in de praktijk dat je zelfstandig woont in een huis wat jij huurt. Veel dingen kun je zelf, maar er zijn een aantal dingen waar je moeite mee hebt. Daarom heb je wat ondersteuning nodig bij het zelfstandig wonen. Je krijgt een begeleider toegewezen waar je regelmatig mee praat. Deze helpt ook met je administratie, de dingen die je moet betalen en hoe je je dag indeelt.

Pakket ZZP 2 - Wonen met begeleiding.
Je woont zelfstandig, maar hebt wat meer ondersteuning nodig. Er moet altijd iemand in je buurt zijn om te zorgen dat het goed gaat. Dit betekent dat je ondersteuning nodig hebt om zelfstandig te blijven wonen. Het kan betekenen dat je in een eigen huis/appartement woont wat je zelf huurt en waar de begeleiding heel dichtbij is. Dus bijvoorbeeld vlak bij een groepswoning van FiliCare. Zo kun je, als het nodig is, altijd een beroep doen op de begeleiding. En de begeleiding kan vaak bij jou komen kijken.

Pakket ZZP 3 - Wonen met begeleiding en verzorging.
Er zijn veel dingen die je zelf kunt, maar je hebt ook hulp nodig bij een aantal dagelijkse zaken. Je hebt bijvoorbeeld hulp nodig bij wassen en aankleden. Met een ZZP 3 woon je in de groep van FiliCare waar je een veilige omgeving geboden wordt. En je krijgt de begeleiding die je nodig hebt. Er is altijd iemand in de buurt. Ook ’s nachts is er toezicht.

Pakket ZZP 4 - Wonen met begeleiding en veel verzorging.
Je woont in de woonvorm, waar de begeleiding je helpt je dag in te delen. Er is altijd een begeleider aanwezig, ook in de nacht. Zo bieden we je de veiligheid en ondersteuning die je nodig hebt bij de dingen van het dagelijkse leven.

Pakket ZZP 5 - Wonen met zeer veel begeleiding en zeer veel verzorging.
De woonomgeving waarin je woont biedt je de nodige bescherming. Je kunt geholpen worden met het wassen, aankleden en eten. En ook als je verpleging nodig hebt kan dat je gegeven worden. Er is dag en nacht iemand bij jou in de buurt.

Pakket ZZP 6 - Wonen met veel begeleiding en verzorging voor gedragsproblemen.
Je woont in een woongroep en je hebt veel begeleiding en verzorging nodig. De begeleiders kunnen je hulp bieden bij de psychiatrische problemen die je hebt. De woonomgeving is gestructureerd en die structuur wordt je ook gedurende de dag geboden. Er is altijd iemand bij je, ook ’s nachts.

Pakket ZZP 7 - Besloten wonen met veel begeleiding en verzorging voor gedragsproblemen.
De begeleiding en verzorging die je nodig hebt biedt je de structuur om te zorgen dat je minder last hebt van je gedragsproblemen. Je wordt geholpen om om te gaan met anderen. Ook als je ergens anders bent is er altijd iemand die met je meegaat.

Pakket ZZP 8 - Wonen met begeleiding en volledige verzorging en verpleging.
De begeleiding is de hele dag bij jou, dus ook ’s nachts. Je woonomgeving is aangepast aan jou beperkingen en je krijgt de verpleging die je nodig hebt. Er wordt je begeleiding / ondersteuning geboden maar daar waar het nodig is neemt de begeleider de zorg van jou over.

Bij de indicatie ‘zorg met verblijf inclusief behandeling’ worden de meeste kosten vergoed uit de AWBZ.
Bij ‘zorg exclusief behandeling’ moeten ook een aantal behandelkosten bij de ziektenkosten verzekering gedeclareerd worden.

Ook kun je de zorg betalen door middel van het PGB.

© 2012 - 2018 Filicare
Site developed and maintained by maindes